For andet år i træk: Mikkel Gade sikrede mesterskabet i Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Der var kamp til allersidste ræs, da danmarksmesterskabet i digital motorsport, blev afgjort i et spektakulært liveshow på Gamebox Festival

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Storstilet finaleshow med publikum og TV

Det var foran et klappende publikum, at Mikkel Gade (FYRA SimSport Purple) for andet år i træk kunne køre sin virtuelle Porsche 911 GT3 Cup-racer i mål i finalen i Porsche Esports Carrera Cup Denmark og lade sig kåre som mester. Ottende og sidste runde af det officielle danske mesterskab i digital motorsport blev afviklet på den virtuelle udgave af Formel 1-banen Hockenheimring, mens den fysiske scene var sat i MCH Messecenter Herning i forbindelse med Gamebox Festival 2022. Her gennemførte de 14 hurtigste kørere fra mesterskabsstillingen den afsluttende sæsonfinale direkte fra deres simulatorer i et storstilet og TV-transmitteret show.

Det var første gang, at Porsche Esports Carrera Cup Denmark blev afviklet foran et livepublikum, som udover at overvære ræset på en gigantisk storskærm også blev underholdt af Top Gear-vært Felix Smith samt racerkører Jan Magnussen, som havde medbragt sin Porsche Carrera Cup-racer fra virkelighedens verden.

Showet blev sendt direkte på TV 2 SPORT, og studiet med de faste kommentatorer, vært Ulrik Jönsson, motorsportsekspert Jens Winther samt racerkører Mikkel Jensen, var ligeledes en del af det spektakulære liveshow.

Spændende kamp til målstregen

Inden finalen var Mikkel Gade langtfra sikret mesterskabet. Gennem hele sæsonen havde han kæmpet mod ærkerivalen og sidste års vicemester, Lasse Bak (Team Flexlease.nu by FYRA), og trods Mikkel Gades 18 points forspring i mesterskabsstillingen, var der stadig totalt 50 point at køre om i finalens to løb. Mikkel Gade kom bedst fra kvalifikationen med en pole, men stadig med Lasse Bak som toer på startgridden. Gade tog starten i aftenens første løb, tæt forfulgt af Bak, men kun frem til sidste omgang, hvor et sammenstød mellem de to kørere – efter en diskussion med dommerne i pausen – betød, at Gade måtte tage til takke med en sjetteplads, mens Lasse Bak måtte veksle sin sejr til en tredjeplads.

Mesterskabet var således stadig i spil til aftenens sidste løb, om end den tætte pointstilling betød, at Lasse Bak skulle sikre en sejr, mens Mikkel Gade samtidig ikke måtte slutte højere end på en sjetteplads. En svær udfordring for Bak, som desuden startede bag sin konkurrent, da de hurtigste fra første løb traditionelt starter i omvendt rækkefølge. Bak endte da også med at måtte acceptere vicemesterskabet, da han efter 15 omgange kørte i mål to placeringer bag Gade. Oppe forrest i feltet var der til gengæld fornyet spænding, da Frederik Kjeldgaard Jørgensen (Porsche Danmark Esport) tog starten og førte løbet helt frem til sidste omgang, hvor Mathias Stokbæk Jensen(Tronsøskolen) efter flere angreb endeligt lykkedes med en overhaling og kørte i mål med sejren.

GALLERI

BRUGTE BILER