Fremtidens Bentley

Er det muligt at revolutionere et mærke, som gennem mere end 100 år er blevet berømt på at levere klassisk power, performance og luksus i fascinerende mængder? Ja, det er. Og hos Bentley Motors i Crewe er man godt i gang.

Bentley: Beyond100

Ligesom vejen til menneskets følelser går gennem hjertet, er det bilens motor, som bestemmer dens emotionelle formåen. Bentley har siden begyndelsen af 1900-tallet skabt køretøjer, som har haft til formål at vinde racerløb, slå fartrekorder eller på andre måder præstere. Motoren har med al dens mekanik, kraft og lyd været i fokus. Og selv om det kan være svært at forestille sig en fremtid, hvor en Bentley sender dig afsted med den afdæmpede lyd af en elektrisk motor – så er det præcis dét, du kan forvente.

Det hele kredser om mærkets ansvarlighedsstrategi, Beyond100, som blev afsløret i forbindelse med fabrikkens 100-års fødselsdag i 2019. Udover markant reduktion af mærkets samlede CO2-aftryk, ligger der i Beyond100 en ambition om at introducere en fuld elektrisk Bentley hvert år fra 2025. Når vi er nået 2030, skal modelprogrammet således rumme fem elektriske modeller, ligesom hele fabrikkens værdikæde skal være klimaneutral.

Og faktisk vil en elektrisk Bentley være tro mod de stolte traditioner. Udover de mægtige kræfter, som den elektrificerede teknologi er i stand til at levere, går den lydløse fremfærd hånd i hånd med mærkets løfter om elegance, komfort og luksus på et ypperligt niveau. Dét demonstrerer EXP 100 GT, en elektrisk konceptbil, som blev præsenteret i forbindelse med afsløringen af de grønne ambitioner. Et koncept, som både designmæssigt og teknologisk viser, hvordan mærkets DNA kan udvikle sig i en fuldt elektrisk fremtid.Men der faktisk allerede taget hul på fremtiden. Allerede i 2018 lancerede Bentley verdens første luksushybrid, Bentayga Hybrid, som blev modtaget så godt, at den i dag er blevet gjort selskab af Flying Spur Hybrid.

Med sin innovative kombination af el- og brændstofmotor samt et batteri, som kan oplades med en ledning, kan Flying Spur præstere et forbrug på hele 30,3 kilometer literen og tilbagelægge en samlet rækkevidde på over 700 kilometer. Dét er fornuftige tal i et marked, hvor den slags ellers aldrig har haft prioritet. Men takket være 544 hestekræfter betyder det heldigvis ikke, at du skal undvære suset fra en klassisk Bentley.

Flying Spur (hybrid) WLTP-trækcyklus: brændstofforbrug, l/100km – kombineret 85.6 (3.3). Kombineret strømforbrug – 244 Wh/km. Kombinerede CO₂-emissioner – 75 g/km.
Bentayga (hybrid) WLTP-trækcyklus: brændstofforbrug, l/100km – kombineret 3,4. Kombineret strømforbrug – 25,8 kWh/km. Kombinerede CO₂-emissioner – 82 g/km.

GALLERI

BRUGTE BILER